Beschrijving massages

Klassieke massage

Is een massagevorm waarbij ik het lichaam masseer met behulp van verschillende massagetechnieken waaronder strijkingen, knedingen en fricties. Hierdoor kan ik naast doorbloeding en aan- en afvoer van voedings- en afvalstoffen de spieren bereiken en mogelijke blokkades en spierspanning opheffen. Door het tevens prikkelen van gevoelszenuwen kan er pijnvermindering en ontspanning ontstaan.

Haptische/energetische massage 

Is een massagevorm waarbij de nadruk ligt op het aanraken en voelen. Ik vraag je om tijdens de massage mijn handen te volgen en te ervaren hoe dit voelt. Bewustwording van wat gevoeld wordt geeft helderheid en duidelijkheid wat zich afspeelt in je lichaam of leven. Door de massage aandachtsvol en langzaam uit te voeren nodig ik je uit om vanuit het denken in het voelen te komen. Hierdoor wordt je zelfbewuster en kan het zelfgenezingsvermogen aan de slag.

Hotstone massage

Is een massagevorm waarbij ik met warme basaltstenen ga masseren. Deze basaltstenen worden au bain marie opgewarmd en door hun ijzerhoudende substantie hebben zij het vermogen langdurig warmte vast te houden. Door de warmte kun je dieptewerking in de huid bereiken, waardoor het spierspanning verlagend en ontgiftend werk. Deze massage wordt als een zeer ontspannende, ontstressende massage ervaren.

Cupping massage

Is een massagevorm waarbij ik het onderliggende bindweefsel losmaak, de plek waar alle lichaams-en levensfuncties met elkaar verbonden zijn. De aan- en afvoer van de cellen worden gestimuleerd, de meridianen openen zich (energiestromen die leiden naar elk deel van het lichaam), het zenuwstelsel opent zich en spierknopen ontspannen zich.

Door een siliconen cup deels vacuüm te plaatsen op het behandelende gebied en deze met een trekkende beweging over de huid te trekken in de richting van het bindweefsel, spierverloop en energiebanen, kan ik het onderliggende bindweefsel stimuleren. Hierdoor wordt het gebied veel beter doorbloed en kan ik hierdoor bepalen waar plaatselijk siliconencups geplaatst kunnen worden om spierknopen te ontspannen. Het kan iets pijnlijk zijn, alhoewel velen het ervaren als een heel ontspannende massage, waarbij men zich letterlijk losser in het vel voelt zitten.

Voetreflexmassage

Is een massagevorm waarbij ik de uiteinden van zenuw- en energiebanen raak en de bloedsomloop, de lymfe- en energiestroom beïnvloed. Dit zet aan tot een verbeterde circulatie met als gevolg een gunstig effect op de aanvoer van belangrijke voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen. De voet is een landkaart, ofwel een spiegel van hele lichaam met allerlei reflexpunten corresponderend aan organen, weefsels en spieren. Door de voeten te masseren bereik je het hele lichaam.

Tijdens de massage ga ik deze reflexpunten af en nemen jij en ik waar of er punten zijn waarbij je sensatie of eventuele pijn voelt. Hier zal ik langer blijven en eventueel stimuleren zolang het goed voelt voor jou. Na afloop laat ik je op een voetenkaart zien waar deze punten liggen op de voet en waarmee deze corresponderen in de rest van het lichaam. Daarbij wil ik wel benadrukken dat een pijnpunt bij de darmen niet wil betekenen dat je daadwerkelijk darmklachten hebt. Kijkende vanuit de holistische visie, je hebt letterlijk veel te verteren in je leven, kan er ook een blokkade optreden.

Breusser massage

Is een massagevorm waarbij ik tijdens een zachte rugmassage de spieren rondom de wervelkolom laat ontspannen. Door deze ontspanning en de speciale technieken, die ik tijdens de massage toepas, is het mogelijk ruimte te creëren tussen de wervels zodat de tussenwervelschijven zich kunnen herstellen. Een hele mooie, succesvolle massage om te ondergaan bij ischias, hernia, spit en tussenwervelschijf klachten.

Dorn methode

Is een methode waarbij eventueel beenlengtevershil, scheefstand bekken en wervelkolom op een zachte manier gecorrigeerd worden.

Door een val of zithouding waarbij de knie hoger staat dan de heup kan er een sub luxatie in het heupgewricht ontstaan. Dit betekent dat de half vormige kop van het bovenbeen niet meer optimaal in de kom van het heupgewricht zit. Hierdoor ontstaat beenlengteverschil, mogelijk bekkenscheefstand en kromming van de wervelkolom. Dit kan pijn in boven- en onderrug veroorzaken in combinatie met overige gewrichtsklachten.

Tijdens een dorn sessie zal ik na een uitgebreide intake je controleren op mogelijk beenlengteverschil. Ik voer vervolgens correctie uit bij het enkel-,knie- en heupgewricht bij het te lange been. Hierna controleer ik het bekken en de wervelkolom op mogelijke scheefstand en ga deze samen met jou corrigeren. Jij hebt hierbij een actieve rol door tijdens een correctie te zwaaien met armen of benen. Hierdoor kan de correctie pijnloos en goed uitgevoerd worden. Na een dorn sessie krijg je een eenvoudige thuisoefening mee, dit neemt hoogstens 1 minuut per dag van je tijd in beslag. Na 3 weken zie ik je terug en zal opnieuw controle uitvoeren. Na 3 sessies kunnen we zien of deze methode bij jou resultaat heeft. Resulterend in pijnvrij of grotendeels klachtenvrij.

Triggerpoint therapie

Is een methode om triggerpoints (spierknopen), die elders in het lichaam klachten kunnen veroorzaken, samen op te sporen. Heel vaak is gebleken dat triggerpoints de oorzaak zijn van velen klachten zoals hoofdpijnen, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, een tennisarm of andere klachten.  Deze vaak hard aanvoelende plek in de spier kan flink uitstralen en (chronische) klachten geven. Deze spierknopen verkorte de spier plaatselijk, verzwakt de spier en vermindert de functie van de spier. De klachten die kunnen optreden zijn krachtsverlies, verminderde coördinatie of een dof tintelend gevoel in bepaalde delen van het lichaam.  Nadat ik samen met jou heb uitgezocht welke triggerpoint de veroorzaker is van de klachten ga ik deze door palpatie behandelen. Hierna leg ik je de zelfbehandeling uit, welke je een paar keer per dag mag uitvoeren, om blijvend van je klachten af te komen.